mmmmmmULD-shoppen

 

Dyrekinesiologi

Uld-produkter

Ulden og uld-produkterne herunder kommer fra vores egne skønne Finuldsfår. Vi har en lille besætning med 6 hvide moderdyr, 6 ungdyr og en bede, som hjælper hestene med at holde græsset nede og rydde op under æbletræerne.

Pigerne leverer hvert år store mængder fantastisk uld, der bliver helt hvidt når det er vasket.

 

Efteråret 2013 blev der indkøbt 2 væddere - også af racen Finuld; men med en smule Merino i generne (1/3 Merino). Max er lys brun og Manfred er sort - Manfred afbleges dog af solen, så hans uld fremstår mørkebrun. Vi har beholdt 6 af Manfreds afkom fra 2 sæsoner - og har sagt pænt farvel til ham. Han behandlede desværre ikke sine damer med den ønskede respekt; men mindet om ham lever videre i hans dejlige døtre!

 

 

Max er blevet kastreret vinteren 2013 - og han er den skønneste store bamse! Han har vokset enormt og måler nu knapt 90 cm over skuldrene og formodes at have en vægt på ca. 110 kg (desværre er vores fåre-vægt alt for lille til ham nu.....)

Manja-uld

80% Finuld / 20% Merino

 

2-trådet

Vægt: 100 g.

Farve: Ufarvet, ej bleget - råhvid

Løbelængde: 400 m. pr. 100 g.

Pinde: 3 til 3,5

 

100 g. Manja-uld. Kr. 80,-

 

 

Marion-uld

50% Finuld / 50% Gotlænder

 

2-trådet

Vægt: 100 g.

Farve: Ufarvet - stengrå

Løbelængde: 195 m. pr. 100 g.

Pinde: 4 til 4,5

 

100 g. Marion-uld. Kr. 80,-

 

Naturens vitaminer og mineraler - også til sjælen

I præcis de mængder som du står og mangler - bestilt pr. mail og få dine varer tilsendt

 

Nedenstående må ifølge Fødevarestyrelsen ikke bruges til produktionsdyr. Alle priser er incl. moms og uden forsendelsesomkostninger.

 

 

 

 

 

Græskar-kerner

 

Hvide, store græskar-kerner med skal, der giver flotte pæreformede græskar i grønne nuancer med mørkere striber. Græskarkerner har et højt indhold af Kalium og Fosfor i forhold til andre frø.

 

Prøv noget nyt - lav dine egne smukke efterårs-græskar til at glædes over i mange måneder!

 

1000 g. Kr. 60,-

 

 

 

Havalger

 

Middelfint skårne havalger af sorten Ascophyllum Nodosum. Havalgerne høstes udfor Island. Indeholder alle kendte former for vitaminer, mineraler og sporelementer. Havalger er et populært alternativ til syntetiske vitaminer/mineraler.

 

1000 g. Kr. 50,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sesamfrø

 

Flotte gule sesamsfrø uden urenheder. Sesamfrø har et højt indhold af E-vitamin, B3-vitamin, Zink og Mangan i forhold til andre frø.

 

(pt. udsolgt) 1000 g. Kr. 45,-

 

 

 

 

 

Solsikkefrø, sorte

 

De sorte solsikkefrø har blødere skal end de alm. stribede solsikkefrø. De har et højere indhold af Selen, B1 og B5-vitamin end andre frø. Planter du disse sorte, små skønheder kommer der middelstore solsikker op af jorden, og spreder glæde med smukke gule hoveder.

 

1000 g. Kr. 18,-

 

 

 

 

Du bestiller frø ved at sende en mail til mezamahte@info.dk

- skriv hvilken slags du ønsker, samt hvor mange gram.

 

Du er meget velkommen til at bestille mindre mængder end 1000 g.

 

Koralalge-kalk

 

Naturligt Calsium/Magnesium produkt lavet af Lithothamnion Calcsreum-algen. Godkendt til humankonsum. Calcium (43%) og Magnesium (4%).

 

1000 g. Kr. 100,-

 

Maya-uld

100% Finuld

 

2-trådet

Vægt: 100 g.

Farve: Ufarvet, ej bleget - råhvid

Løbelængde: 195 m. pr. 100 g.

Pinde: 4 til 4,5

 

100 g. Maya-uld. Kr. 80,-

 

 

Karteflor

 

Ren finuld´s karteflor. Renset, vasket og kartet nænsomt på kartemaskine. Perfekt til både våd- og tørfiltning. Pakket i sød brun papirpose.

 

100 g karteflor, hvid, finuld. Kr. 30,-

 

 

 

Karteflor

 

Ren finuld´s karteflor. Renset, vasket og kartet nænsomt på kartemaskine. Perfekt til både våd- og tørfiltning. Pakket i sød brun papirpose.

 

200 g karteflor, hvid, finuld. Kr. 50,-

 

 

Vasket rå-uld

 

Renset og skånsomt vasket rå-uld af hvide finuld´s får. Klar til at blive kartet eller spundet. Pakket i brun papirpose.

 

OBS - kun 1,3 kg på lager indtil næste klipning, foråret 2016....

 

Mellem 3,5 - 4,0 kg. Kr. 150,-

Rå-uld

 

Uvasket hvid finuld. Grovsorteret, så der ikke er store urenheder. Halmstrå kan forekomme. Når det er renset og vasket er det klar til at blive til fx karteflor. Pakket i brun papirpose.

 

Ca. 4 kg. Kr. 100,-

Hjemmeproduktion

Miljø, energibesparelse og optimal udnyttelse af resourcer er vigtigt for vores klode og det fortsatte liv - også for Meza - Mahte

 

Herunder vil du finde produkter som er fremstillet på bedst mulige økologiske og økonomiske måde. Der er ikke brugt sprøjtemidler ved dyrkning - høst og bearbejdning er foretaget manuelt og kærligt.

Aronia-bær

 

Skønne, solmodnede Aronia-bær. Nænsomt tørret og derefter vakuumpakket for bevaring af næringsstoffer og øget holdbarhed. Antioxidanternes dronning!

 

Tip - brug dem i hjemmebagt brød og kager. Lad dem evt. bløde ud i vand (i forholdet 1:½) for at undgå at de suger væsken i dejen. Eller spis dem som de er på müslie eller yoghurt.

 

200 g, vakuumpakkede tørrede Aronia-bær. Kr. 60,-

 

 

 

 

 

Aronia-bær-pulver NYHED

 

Skønne, solmodnede Aronia-bær. Nænsomt tørret og derefter pulveriseret, og til sidst vakuumpakket for bevaring af næringsstoffer og øget holdbarhed. Antioxidanternes dronning!

 

200 g Aronia-bær-pulver svarer til 900 g friske bær....!

 

Tip - let at bruge i smoothies, bagværk, hjemmelavede marmelader eller som rent energi-boost i en god kvalitet planteolie. Pulveret har Aronia-bærrenes intense farve og dufter af efterårets overflod. Her er udblødning ikke nødvendig.

 

200 g, vakuumpakkede pulveriserede Aronia-bær. Kr. 90,-

 

 

Tørrede æble-chips

 

Efterårets essens af overflod - modne, virkelig smagsfulde usprøjtede æbler høstet ved hånd, skrællet og kernehus udstukket - derefter skåret i skiver, nænsomt tørret og derefter vakuumpakket.

En blød chips med smag af sødme og liv! Der tørres minimum 10 æblesorter i blanding - fx Cox Orange, Ananasæble og Bodil Neergaard / Flaskeæble - derfor vil farverne variere i pakkerne.

 

Tip - spis dem som sund snack eller skær dem i grove stykker og drys dem på vintersalaten eller rør dem i bolledejen, som smags- og strukturgiver.

 

100 g, vakuumpakkede tørrede æbler. Kr. 20,-

 

 

 

Tørrede æble-chips - med sprød skrald!

 

Efterårets essens af overflod - modne, virkelig smagsfulde usprøjtede æbler høstet ved hånd, grundigt vasket og kernehus udstukket - derefter skåret i skiver, nænsomt tørret og derefter vakuumpakket.

En blød chips med skrald for knas og struktur - stadig med smag af sødme og liv! Der er her tørret de faste vinteræbler med gyldenrød fejlfri skrald.

 

Tip - spis dem som sund snack eller skær dem i grove stykker og drys dem på vintersalaten eller rør dem i bolledejen, som smags- og strukturgiver.

 

100 g, vakuumpakkede tørrede æbler. Kr. 20,-

 

Du bestiller tørret, vakuumpakket frugt fra hjemmeproduktionen ved at sende en mail til mezamahte@info.dk - skriv hvilken slags du ønsker, samt hvor mange pakker af hver.

 

Vedr. vakuumpakning - ved at vakuumpakke og derved fjerne luften omkring den tørrede frugt, forlænges holdbarheden op til 5 gange. Frugtens proteiner, vitaminer og aromastoffer bevares også når det vakuumpakkes. Poserne brugt hos Meza - Mahte er godkendt til human-fødevareproduktion og kan tåle nedfrysning og opvarmning.

 

 

 

 

Café-glas varmere

 

Skønne, filtede varmere til at holde kaffen/the´en varm. Ovenstående er eksempler på Café-glas varmere til glas på 400 ml - kontakt os for bestilling af andre farver / størrelser / udsmykning! Eller hvis der ønskes et matchende sæt a´ fx 4 stk.

 

Der kommer løbende salgseksemplarer op her i MmmmmULD-shoppen.

 

Pr. stk. kr. 75,-

Sutteflaske-varmer

 

Her er vores speciallavede sutteflaske-varmere. De er perfekte hos de små lam, der skal hjælpes med råmælk eller suppleres med lamme-erstatning - der er nemlig ret koldt i stalden i læmmesæsonen! Og det er vigtigt at mælken holdes varm.

 

Den brune er uld fra Manfred - den hvide er ren finuld. Der er filtet en tæt kant ved sutte-enden og påsat elastik i bunden, så flasken ikke kan ryge ud; men stadig er nem at putte ind i varmeren. Denne lammesutteflaske kan indeholde 450 ml / omkredsen er 21 cm.

 

Kontakt os for fremstilling af en varmer til netop din sutteflaske-størrelse - fremsend den evt. for perfekt tilpasning.

 

Priseksempel - 1 stk varmer. Kr. 110,-

 

 

 

 

 

 

Varme filtede såler

 

Send tegning af dine fødder/et par såler som der passer til dine støvler - og så laver vi et par såler som præcist passer til dig.

 

Sålerne er vådfiltet i ren finuld - tætte, tykke og varme. Kanten bliver nålefiltet for optimal holdbarhed.

 

100,- kr. pr. par

 

 

Lammeskind

 

Skindene bliver garvet i Sverige og er af prima kvalitet - med masser af underuld!

Tykke og bamsede.

 

 

 

De kan leveres langhårede eller klippede:

  • Langhåret
  • 35 mm (ideel til baby-tæppe)
  • 15 mm (mest til beklædning)

 

Pt. udsolgt - kontakt mig gerne for forudbestilling! Farverne på de kommende hold kan vi kun gisne om på nuværende tidspunkt....

 

Gødning

Giv dine planter og grønsager i haven og drivhuset de bedste vækstbetingelser med naturlig gødning.

 

Hestemøg af bedste kvalitet - uden korn, der pludselig spirer i urtebedet og uden halm/hø, der er svært at grave ned og omsætte!

 

Hestene er fodret 50% økologisk og kun med grovfoder og naturlige vitaminer/mineraler. Deres folde bliver ikke sprøjtet eller kunstgødet.

Boks-gødning

 

Denne gødning er perfekt til jordforbedring, og som boost for køkkenhaven både i foråret og efteråret.

 

Den består af en homogen blanding af hestepærer og opløste træpiller. Træpillerne er naturligvis uden lim og andre tilsætningsstoffer.

 

Du er velkommen til at komme og hente delvist formuldet boks-gødning i større mængder på din trailer. Gødningen er opbevaret i container og er let at skovle ud.

 

"Skovl-selv-i-trailer" boks-gødning er gratis!

 

Boks-gødningen pakker vi gerne i sække, så det er klar til afhentning, hvis du kun skal bruge mindre mængder.

 

1 klar plast sæk med boks-gødning. Kr. 20,-

 

 

 

Findelt gødning

 

Findelt gødning er et unikt Meza - Mahte produkt, som er let at arbejde med i mindre urtehaver/plantekasser og drivhuse eller i rosenbedet.

 

Hestefoldene bliver ryddet for pærer minimum hver 14. dag i sommerhalvåret. Dette foregår med en speciallavet suger, der samtidig pulveriserer pærerne. Resulatet er en gødning med lille strukturstørrelse, der hurtigt omsættes i jorden. Lægges den findelte gødning i stak, brænder den sammen i løbet af få dage. Den kan blandes med jord direkte efter opsugning og vil give luft og næring med det samme.

 

Der kan forekomme enkelte blade og smågrene i denne gødningstype.

 

Der er ofte udsolgt af findelt gødning, så det er en god idé at booke en portion - så pakker vi den gerne samtidig med at der suges på foldene. Eller vi aftaler tid for afhentning - du er velkommen til at stille din trailer her og hente den når den er fuld. (Aftal pris i forhold til trailerstørrelse)

 

1 klar plastsæk med findelt gødning. Kr. 50,-

 

 

 

 

Specialet "Laminitis - på alternative ben"

 

93 sider - uden journaler

 

Til udlån:

Specialet bliver faktureret ud til dig og sendt, når det er betalt. Vi har forud aftalt hvor længe du låner det. Når denne periode er udløbet - og du har læst og lært en masse - så sendes specialet retur (forsvarligt indpakket og i pæn tilstand) og jeg krediterer prisen igen. Det eneste dette koster dig er porto!

 

Du kan bestille specialet ved at sende en mail til mezamahte@info.dk .

 

Specialet kan også købes for kr. 320,00 incl moms ex. forsendelse.

Yoga / meditationspuder i friske farver.

 

Rigtig god, hvis du har svært ved at sidde i skrædderstilling, da den understøtter lårene.

 

Der er inderbetræk af lagenlærred og fyld af økologiske boghvedeskaller.

 

Yderbetrækket i orange og gul er syet af 100% hør.

 

Turkis, grøn og blomme er syet af 55% hør og 45% viscose.

 

Kun disse 5 farver tilbage! Pr. stk. kr. 300,-

(excl. forsendelse direkte fra syersken)

Meza - Mahte v/ Mia Andersen CVR/SE-nr. 30 87 32 70 Mail: mezamahte@info.dk Mobil: 51 92 40 48